kenangan terpahat selamanya

kenangan terpahat selamanya

lovely person in my heart

Sunday, February 20, 2011

kErNa AKu UntukMU...

bAik-baik sayang kerna ak untukmu..


Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupmu
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku di siang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu
Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan ak...



Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Thursday, February 17, 2011

ANAK LELAKI DAN ANAK PEREMPUAN

SALAM SATU MALAYSIA....MALAM NIE mood saya nk citer sal gosip anak-anak muda skunk nie...mereka ni di besarkan bersama2 dari mereka bayi sehingga umur mereka hampir 4 tahun...mereka terpisah kerana ayah dak laki 2 nak duk kg halaman selepas pencen...so nk xnk kne laa pidah...dak ajit nie mase kecik dlu kuat giler menangis..bagai nak rok TEKOK beliau nk terkeluar..bukan nk citer dongeng,tp ianye adelah benar..walaupun hubungan mereka bagaikan adeq beradeq mase kecik,bila dah besar????mak ai...malu giler waaa cakalu.....aiisshhh..mase kecik2 PUTING kongsi,makan sama,isap susu sama2..kok dah besar malu???yela..masing2 dah besar kan...malu la..jagan malu..kang...kang....hahahhaah..hubungan kami xpernah terputus ngan family nie...
oh ye...nk di jdkan citer si dak laki ngan family dia dtg ganuhujung tahun lepas...mase 2 peh,malu giler la dak nie...memang susah nk dengar dia bercakap ngan kitowang...bila dia nek atas online fb leyh lak men chating2...bila dekat malu2....dari situ la si RUSHA ngan AJIT RAPAT SEMULA..BILA DEPAN HAMPEH....ALAMAK,,,tersebut nama la pulak...SORY YE AJIT ngan RUSHA...akk terlepas sudah...tp kowang memang kelakar n comey....haiisshhh...bila la kowang nk cakap depan..ni mcm ne nk dating law malu...hahahhahaadooyaiii..penat la ngumpat sal kowang..ni la wajah2 mereka...

Sunday, February 13, 2011

MIBC,MELAKA



ASSALAMUALAIKUM SEMUA....HAA...nasib dah leyh upload gambar..kali ni story sal semalam punye program yg berlaku di MIBC,Melaka...bowling la...program semalam agak seronok la..enjoy..yg bestnye group ak ade rezeki wat balik hamper satu..top3 ag tw...hahaha...padahal men enjoy jew kot...tp rezeki la...memang syok...last2 sem nie la baru nk join program-program..nak wat kenangan kan..yelah,abis nie susah dah nk enjoy ngan kawan2..kebanyakan lak dak kelas yg gie...Ketua program pown dak kelas..si dak FAZRUL 2 HAH..ko wat memang terbaik la..hah..kelab bawah dia pown ade plan nk nek ledang lak..haiisshhh...cm nk lak kan...best kot law kawan2 sekepala kita join sekali nie..yelah..ade geng nk wat heboh 2...kan syok...baru xbosan...adoyyaaaii..ak xpandai nk celoteh panjang2..jom la kita gie at galeri gambar..meninggalkan seribu kenagan sem6..jom..


penyelaras our program...


ni la barisan siswi yg g lawan bowling ...sebelum menunggu ketibaan seri paduka baginda bas uniti,kami bergambar dlu..owng kata law gambar dlu bnyak bagi tuah..hahaha..yekew???menawok jew la..saje2..dak2 nie memang giler gambar..ak ikut jew..hahaha...hurryyy....bergambar memang best pown...


ni lak barisan pemain lelaki..tp dapat snap yang nie jew...haha..sory yg len ye..



haiishhh,...kami lg..tp yg specialnye kat setiap owang gambar ak mesti ade...sayang kawan kan..hahaha..

next pic adalah...KAMI LAH JUARA BOWLING...eh x2..kami tempat yg ketiga and sahabat kami yang ke5..tp ade group membe ak CIK MA,MRS FARAH ngan EINA terjerumus disaat akhir..hahaha...jahat lak ak..tp ok la..dapat men sama jugak kan...:))
ok2..seterusnye GOSIP our bowling la...hahaha..ni lah barisannye..sangat hebat dan mantop...gagaga..
AND the last pic...kami bahagia sangat hari nie..kami enjoy dengan progr
am KELAB KEMBARA anjurkan..memang terbail la encek FAZRUL YE..next sem wat la tok junior2 kat sni eah...saya amat bebangga dengan BOWLING...
LUB U BOWLING..

ANDAINYA LELAKI ITU TAHU..



Andainya lelaki tahu
Dalam hati seorang perempuan
Ada naluri untuk disayangi
Ada rasa ingin diberi perhatian
Ada rasa untuk didengari keluh kesahnya
Ada waktu-waktu minta ditemani kesedihan

Andainya lelaki tahu
Rajuk seorang perempuan minta dipujuk
Marah seorang perempuan perlu didekati
Sedih seorang perempuan harus didengari
Gembira seorang perempuan ingin dikongsi

Andainya lelaki tahu
Di sebalik seribu satu rasa itu
Ada sekeping hati nan lembut
Bukan untuk ditatang bagai minyak yang penuh
Bukan jua untuk dimanjai
Hanya perlu sedikit perhatian
Agar rasa kasih itu terasa wujud
Walau saat jauh

Kerana andainya lelaki tahu
Hati itu akan senantiasa bertanya
Pada diri seorang perempuan
Wujudkah cinta itu di hati lelaki
Bila saat jauh tanpa perkhabaran
Sebagaimana mekarnya cinta itu
Tetap di hati seorang perempuan
Biarpun berkali ombak menghempas
Tak sekali pantai hati itu berubah...

Friday, February 11, 2011

CANTIKNYA WANITA

Cantiknya seorang wanita itu sebagai GADIS
Bukan kerana merah kilauan lipstik
Pada bibir memekar senyuman kosmetik
Tetapi pada keperibadian terpelihara
Kelembutan kesopanan menghiasi jiwa

Cantiknya seorang wanita itu sebagai REMAJA
Tidak pada kulitnya mulus menggebu terdedah
Untuk menggoda pandangan nafsu mata
Tetapi pada kehidupan terjaga
Dari menjdai mangsa tohmahan dunia

Cantiknya seorang wanita itu sebagai HAWA
Tidak kerana bijak meruntun iman kaum Adam
Sehingga turunkan insan ke dunia
Tetapi menjdi pembakar semangat perwira
Menjadi tunjang perjuangan syuhada

Cantiknya seorang wanita itu sebagai ANAK
Tidak menjerat diri pada lembah kedurhakaan
Mengalir mutiara di kelopak mata
Tetapi menjadi penyelamat ibu bapa
Pada hari kebangkitan bermula

Cantiknya seorang wanita itu sebagai ISTERI
Bukan kerana peneraju kerjaya dalam rumahtangga
Tetapi sentiasa bersama
Menempuh badai disisi suami tercinta

Cantiknya seorang wanita itu sebagai MENANTU
Bukan kerana kemewahan dimata
Tetapi bijak dalam menjauhi persengkolan ipar lamai
Menjadi penghibur hati permata kehidupan

Cantiknya seorang wanita itu sebagai IBU
Bukan terletak pada kebangkitan anak
Dalam setiap pertelingkahan
Tetapi dibawah lembayung kejayaan
Membuai anak dikala suami menjalin impian

Cantiknya seorang wanita itu sebagai MERTUA
Tidak kerana berjaya meruntuh istana
Tetapi jalinan kasih sayang
Tulus hati mengagih kasih setara pada semua

Cantiknya seorang wanita itu sebagai NENEK
Bukan memberi harta dunia
Sehingga generasi lupa
Tetapi menjadi pada pendita
Menjaring teladan para anbia pada anak bangsa

Cantiknya seorang wanita itu sebagai WARGANEGARA
Bukan kerana menyandang puncak dunia
Tetapi bijak menangkis rintangan
Peka membela nasib dan maruah negara
Menjadi tulang belakang keteguhan semua

Cantiknya seorang wanita itu sebagai WARGA TUA
Bukan kerana jernihnya mutiara
Mengalir deras di kelopak mata
Tetapi senantiasa mengumpul cahaya
Menghitung hari dengan selembar nasihat

Cantiknya wanita itu sebagai INTELEKTUALIS
Bukan kerana menjadi sebutan
Sehingga menjulang keegoaan
Tetapi dalam mencari ilmuan
Menyala obor mewangi setanggi profesionalis

Cantiknya wanita itu sebagai MUSLIMAH
Bukan kerana keindahan paras rupa
Sehingga menjadi ingauan mata
Tetapi berpegang Akidah Solehah
Disebalik tirai jiwa
Mengandam rindu kekasih pasrah di atas sejadah
Mengharap keredhaan kehidupan awana

APA ITU BURGER????





WAA...CAKAP ckp sal burger pasti lapar jew kan...haiisshh..burger2..nape la ko sedap..burger memang sedap pown..burger ramai peminit..burger memang jadi pemintaan yang tinggi kat kolej ak..haiisshhh...burger2..ko kacak kew???sampai ramai anak gadia nk kat ko 2..2 lah burger yg sentiasa menjadi pujaan anak-anak gadia kat kolej ak..asal malam,penuh jew tempat peminat beliau..ade burger daging,ayam..2 jenis nie jew popular..nk gak ak try wat burger kambing kew,arnab kew..agak2 ramai peminat x cm burger ayam ngan daging 2..kambing ngan arnab ag sedap..tah2 ramai peminat kot..jom r try ngan ak..leyh jadi rakan kongsi yg sejati kew kan.,.cakap nk bisness..wat gerai burger terbaru dia asia...BURGER KAMBING NGAN ARNAB...waaahhh...grand kot..xde sapa yg penah wat...

wahhhh...tip top model burger kolej ak nie...


para-para model burger yg terpilih menjadi suri PERUT gadis-gadis



benjo...beliau tidak menjadi tumpuan sangat kerana hanya berteman dengan telur sahaja...waaaaaaaaaaaaaa....






Soalan: Siapa yg mula2 buat burger? Org Melayu ke Org Putih?
Jawapan: Org Melayu le, kite yg mula2 buat Burger Dale (Begedil)


Soalan: Banyak2 burger, burger apa yg sekejap kat sini sekejap kat sana?
Jawapan: Burger Rack (Bergerak)

Soalan: Banyak2 burger, burger apa kalau kau pegang nanti melekat2?
Jawapan: Burger Tar (Bergetah)

Soalan: Banyak2 burger, burger apa yg boleh didengar?
Jawapan: Burger Ma (Bergema)

Soalan: Banyak2 burger, burger apa yg boleh mencederakan?
Jawapan: Burger Load (Bergelut)

Soalan: Banyak2 burger, burger apa yg boleh buat kau macam nak jatuh?
Jawapan: Burger Gar (Bergegar)

Soalan: Banyak2 burger, burger apa yg buat kite ketawe?
Jawapan: Burger Luck (Bergelak)

Thursday, February 10, 2011

::KAMI TERCIPTA::


Salam semua..bz la 2 hari ie..xleyh nk update blogg yg x seberapa nie..wahh...ak nk kawan lama ak follow ak la kat blog nie..duk2 cmni teringat lak kat sahabat sekolah lame..seme dah jauh..ade yg dah kawin pown...masin2 dah ade life baru..kawan baru..tp kita ingat jew kan persahabatan lama kita dlu..mane leyh lu pa pada kenangan..kenagan la kadang2 wat kita ketawa,menangis dan tersenyum sowang..haiisshh..kenangan2..ko memang hebat..sahabat pown memang hebat..sahabat pown bg bnyak kenagan..dari sahabat la kenagan terciptakan...law x datang dari mana kenagan 2 selain dr family kita...so,sahabat penting gak dalam kehidupan...


ok..firstly story sahabat ak mase tingkatan satu sampai tingkatan 3..sebab ade sahabat karib tingkatan 1 ag dah pindah..pastu tingkatan 2..pastu tingkatan 3..pastu..pastu..pastu...pastu tingkatan 4..2 la..sahabat kita syg xsentiasa akan kekal ngan kita sampai bila2..ianya akan kekal jauh di sudut hati kita je...kenang DAKU dalam DOA mu...


Ni lah gambar yg jd kenangan ak..gambar ketika pertama kali jejak kaki ke hostel..jauh dr family,.yg dekat nye adalah SAHABAT..mase ni la ak kenal..meera duasa,ain,sai,nik,yanak,yanam,has,sue,ayu,pkah,natul n ramai ag...minggu orentasi la mendekatikan kami..aceceh..konon la kan...
ni gambar NOOR AMEERA DUASA...gambar dlu2 xde la..tp memang jauh gler..perubahan2...hampir8 tahun la xjumpa..


meh nk selit ckit sal dak wan nie..dia pindah time f2..pindah mengejut la..nok jadi owang ganu...haiiisshh..kuwang ag ahli IBNU SINA...
ni dak WAN MUHAMMAD HAFIZZUDIN WAN NAZRI...LEn jugak dah hah..xselenger cm dlu kala dah...


Ok2..kita masuk sesi tigkatan 3 pula..kali nie kawan ak 4 owang pindah..wah..xsanka..mase tingkatan 3 sahabat yg selalu ke hulu hilir nye ak,nik,sai,ain,yanak,yanam ngan PN AUNI..auni 2 baru tingkatn 3 dia masuk ke asrama..jd teman ke hulur kehilir kami la..gagaga...hah,yang pindah nye yanam,ain,sai ngan auni..tp ain ngan sai still skolah sama..so f4 sampai f5 tinggal ak ,nik ngan yana tahi lalat..


ni la gambar dak ainnye...lennye dia..


gambar yanam ngan sai xde..xdapat so..muka2 mereka maseh dlm ingatan...hah,dalam gambar auni kahwin ade mereka..jap ye...


wahh..selamat dah sowang kawan ak kahwin..sory la ye xdapt meriahkan lg majlis..:))


ni lak story yang tinggal kami bertiga..ak,yanak ngan nik..ooppss..lupa..amiey ank midun baru memasukan diri kat hostel 2..kami lah yg menamatkan pengajian sampai tingkatan 5 kat SMK ALOR AKAR..nasib sempat habiskan kan..hahah..lepas 2 masing2 dah wat haluan masing2..memang jarang giler dah nk jumpa..si dak yana ni memang dah lama x jumpa..last jumpe amik result spm..bapak lama..


ni nik..dia sambung kat KPM Indera Mahkota..dah lama gak la xjumpa..
ni dak yana tahi lalat..



ni ak hah...hahahah...penat men bowling..wat pertama kali 3 frame men..hahah...

2 la kisah sahabat ysentiase menjadi kenagan..Walaupun masin2 dah ade sahabat baru,tp sahabat lama tetap di kenang..Semua ade kenangan..tidak kira lah sahabat 2 baru atau pun lama..nama pown sahabat..sentiase mekar dalam hatikan...kenang la sahabat yang penah bersama ngan kita dikala senang atau pun susah..mereka tetap sahabat...:))

2003 kami bertemu..PERSAHABATAN bermula..smoga perhubungan kita sentiase mekar..


disini kami tercipta...
::noor ameera duasa::
::nurain sudakir::
::norliyana kamaruzaman::
::nik nurul izzati ibrahim::
::RUSMIYANTI ROSLAN::
~KENANG DAKU DALAM DOA KAMU~


video

Saturday, February 5, 2011

mood gambar jew..

Salam satu malaysia...waa..pg yg murni nie..mood ak nk isi gambar jew dlm blog nie..
xkisah la sape2...janji ade dlm gambar ...heehehe...yg penting owang yg ak sayang la kan...waaa....

waa...ni owang yg ak paling sayang dlm hidup ak tw..



hah...yg agak ganteng nie abg sy...



Ni Dak SMK Agama Pahang...My sis..



waa....ni la kembar sy...Rushamizah namanye....sama x..(^_^)



ni adeq yg paling kecik..mulutnye mak aiii..kepoh..


seterusnye kita pergi ke ruang galeri gambar kenangan pula...waa..mesti kenangan yg abadie nie..masih melibatkan family..tp family yg besar ckit la ye...


yeahhh,...ni atok yah ngan atok...ni grangpa n grandma belah mak..owang johor + jawa...

ni sepupu sebelah mak ak..agak ctit la..


aktiviti pagi raya..memohon maaf sesama insan..hahaha



shooping time..!!

ni aktiviti kitowang yg terbaru..bowling ngan adeq2..


haiiissshhh...mcm nk letak lak gambar encek ati nie...haishhh..nk xnk..nk xnk..dlm di lema lak..dia pown ketogori owang yg di sayangi lak..hahahaha...nk di amik kira ramai ag yg ak syg..kawan2 ak...tp ni ruang first dlm hati..gagaga...(^_^)

ni encek ati mase tengah diet..hehehe..


encek ati is true..hehehehe

Bengang..!


wah...membara ak malam td...elok2 mood ak tengah baik jd panas bila ade bace statement yg menyakitkan ati ak...

lah,law xpuas ati xpayah la ckp macam 2...pk r sikit..tulis kat ruang yang boleyh owang bace..

memang ak panas la ngan statement 2..semalahnye dia 2 bukan nk selidik dlu..makin hembus jew...mau x angin nye ak..walaupun xkne ngan ak,tp yg kne 2 owang yg ak syg..!!!


sabar lah...ALLAH jew tw mane yg betul mane yg betul yg mane salah...jgn MALU DI KEMUDIAN HARI and JGN PENAH MENYESAL DENGAN KATE2 ANDA..!!




haisshhh...
tetiba miss MY LOVELY FAMILY..waa..ak syg mereka ye..


you're true love

love dad n mom...



hah...ni adeq bradeq ak pi lepak kat Pantai Buruk Terengganu...

love u all..


luah punye luah....terindu lebih lak kat family..


be carefull your mouth k..

Friday, February 4, 2011

bowling Time..


bowling is good for healty..hahaha


waaahhh.....kowang enjoy men bowling ye...sape scor tinggi nie ye...meh kita saksikan gelagak mereka....siapa yang terkena..!!




wah ko bola..betuah menjadi pilihan kami tw..





Para pemain bowling yg di undang....haiisshh..cik alin ko maen semangat lagi ye kamu....:))




pemain yg terkasima dengan bola...wahh...I'M sorry Ms Farah...TP KERANA BOLA itu beliau hebat pada minit kedua..EIKA MALIK kecundang...hahaha




wah..teke cepat..milik siapa kah kaki ini...ade kah kaki ini juara bowling taupu....jeng3x..hahahah

3 tahun bergelar student....




wah2.....
salam semuanya...petang ni ak ngah bosan...tetiba lak leyh bukak blog yg dah lama wat tp xpenah nk isi ape dlm mak nenek nie...
petang nie mak encek tetiba la dapat ilham nk story sal dak2 DSK n DCN...
tambahan pulak mereka nie semenye balik menyambut TAHUN BARU CINA....haiisshhh...sunyi lak umah nie hah...rindu lak kebingitan suara lunak mereka..

firstly,bersyukur lah kehadrat ILAHHI lah kerana dengan limpah kurnianye persahabatan kami dah terjalin hampir 3 tahun dah..ade sowang kawan ak yg xpenah pisah dr sem 1 FATIN ZULKAPLI...
ak pown baru duk nagn dak2 nie kecuali AZMA AZURA ngan FARAHIN...so far,kami serumah memang best...xnk la jd cm dlu lah..tp diowang nie suka alik la kecuali dak masuk air..law leyh dia xnk alik...ade plak macam tue..owang makin nk alik dia xnk alik la...haiisshhh..mak encek 2 memang pelik2 ckit lah...hahaha...


wah kowang bila nk alik hah..!!




ni lah krew kami..



budak banting mali maaa....



waa....wa lase mau gigit ini punye budak kajang...